BMX'er Willoughby kan langzaam weer fietsen

BMX'er Sam Willoughby is sinds kort begonnen met het fietsen op hometrainers. Op zich niet heel bijzonder, ware het niet dat de Australiër in september vorig jaar meerdere wervels brak en forse schade aan zijn ruggengraat opliep. Tijdens een training in de VS ging de tweevoudig wereldkampioen hard onderuit, waarna hij onder de borst geruime tijd geen enkel gevoel meer had. 

De 25-jarige Willoughby zette deze week weer eens een trainingsvideo online en daarop is te zien dat hij op een soort hometrainer zit. Hij krijgt weliswaar de nodige hulp om stabiel te blijven, maar het lukt de Australiër weer om de pedalen rond te krijgen. "Heeft iemand nog een starter nodig voor de Spelen in Tokyo?", schrijft hij bij een filmpje waarop hij een start zoals in het baanwielrennen probeert, doelend op een plekje in de teamsprint.

Hoe ver hij kan herstellen en wanneer hij mogelijk weer aan BMX-wedstrijden mee kan doen valt nog niet te zeggen, maar duidelijk is dat het in elk geval de goede kant op gaat. Willoughby en de Amerikaanse BMX-topper Alise Post treden op 31 december dit jaar in het huwelijk en de Australiër heeft gezworen dat hij zijn aanstaande vrouw naar het altaar zal begeleiden, lopend. 

 

Anyone need a starter for Tokyo #notquitedoneyet #getupyoudog #biggears

Een bericht gedeeld door Sam Willoughby (@swilloughby91_) op17 Apr 2017 om 1:31 PDT