Pique: "Zij zijn nu eenmaal Italianen"

Vol goede moed begon Barcelona aan de return tegen Juventus, maar de Catalanen misten de scherpte voor de goal. Daarnaast had Juventus de verdediging goed op orde.

Barça creëerde genoeg kansen tegen Juventus, maar na negentig minuten stond nog altijd de brilstand op het scorebord. En dus mocht worden geconcludeerd dat de kansen op Champions League-winst al in Turijn waren verspeeld. "Zij beschikken over een formidabel team, dat over 180 minuten gezien beter was dan wij", zegt Gerard Piqué tegen beIN Sports. "We kregen vandaag wel kansen, maar na verloop van tijd werd de berg die we moesten beklimmen steeds hoger. Zij zijn nu eenmaal Italianen en weten hoe ze moeten verdedigen."

Piqué houdt niet louter een slecht gevoel over aan de wedstrijd in het eigen Camp Nou. "De fans bleven voortdurend achter ons staan. Ook in de slotfase, toen duidelijk was dat we het niet meer zouden redden. Dat maakt me heel trots. De supporters die maar bleven zingen, dat zal me bijblijven."

Barça kan dergelijke positiviteit wel gebruiken, want zondag wacht in de Spaanse hoofdstad Real Madrid. Als de ploeg van trainer Luis Enrique daar verliest, wordt het gat met de koploper zes punten, terwijl Real Madrid een wedstrijd minder afwerkte. De titelkansen mogen dan bijna als definitief verspeeld worden beschouwd. "Natuurlijk doet deze uitschakeling iets met ons met het oog op die wedstrijd. We zijn ook maar mensen. Toch gaan we naar Madrid om te winnen, ook al spelen we momenteel misschien niet op ons best", besluit Piqué.