Tesla schikt rechtszaak tegen ex-chef

Tesla heeft een schikking getroffen met de man die vroeger het Autopilot-programma van de autobouwer leidde. Sterling Anderson had Tesla verlaten en zijn eigen bedrijf opgericht om zelfrijdende auto's te bouwen. Volgens Tesla heeft Anderson bedrijfsgeheimen gestolen en zich niet gehouden aan zijn contract. Bovendien zou hij Tesla-medewerkers hebben weggelokt.

Persbureau Bloomberg meldt de schikking. Tesla zegt dat Anderson alle bedrijfsgeheimen moet teruggeven. Bovendien zou Tesla intern onderzoek mogen doen bij Andersons bedrijf, Aurora Innovation, om te controleren of alle bedrijfsgeheimen veilig zijn. Bovendien zou Anderson hebben beloofd dat hij de namen doorgeeft van alle medewerkers die hij van Tesla heeft overgenomen. Anderson betaalt 100.000 dollar (93.000 euro) en in ruil daarvoor laat Tesla verdere schadeclaims vallen.

Anderson gaat op Medium in de verdediging. Hij schrijft dat Tesla geen poot had om op te staan en daarom zijn rechtszaak al binnen drie maanden heeft ingetrokken, "voordat we konden reageren, zonder schadevergoeding, zonder proceskosten en zonder vaststellen van fouten". Hij noemt het ook een "afleiding".

Tesla schikt rechtszaak tegen ex-chef
Tesla schikt rechtszaak tegen ex-chef (Foto: BuzzT)