Kalf met zes poten geboren in VS

In Nebraska in de Verenigde Staten is gisteren een kalf geboren dat maar liefst zes poten heeft. "Het is echt merkwaardig", aldus Brian Slocum, de eigenaar van het beest. "Ik heb nog nooit eerder zoiets gezien."

De poten - de ene voet voor aan de voorkant, de andere voor aan de achterkant - zitten vastgegroeid aan het bekkengedeelte van het kalf. Echt last van de extra poten heeft het beest trouwens niet. Ze komen niet tot aan de grond, waardoor de mobiliteit van het kalf niet beïnvloed wordt.

Naast de twee extra poten is er nog iets speciaals aan het kalf: het heeft zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen. Waarschijnlijk had er een tweeling gebaard moeten worden, maar zijn de embryo's van de kalveren tijdens de zwangerschap van de moeder samengesmolten.

Volgens David Smith, een specialist van de plaatselijke universiteit, zijn zulke kalveren zeldzaam en is het maar de vraag of het beest lang blijft leven. Vaak treden er problemen op. Tot nu toe maakt het kalf het echter prima. "Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren", aldus boer Slocum.

Kalf met zes poten
't Kalf met de 6 Pooten; misschien iets voor een tv-serie?