Thomas boekt dubbelslag in Tour of the Alps

Geraint Thomas heeft de derde etappe in de Tour of the Alps gewonnen. De 30-jarige Welshman was te sterk voor zijn ploeggenoot Mikel Landa en de Italiaan Domenico Pozzovivo. Thomas neemt ook de leiderstrui over van Thibaut Pinot.

Filippo Fortin (Tirol), Leigh Howard (Aqua Blue Sport) en Davide Orrico (Sangemini-MG.Kvis) gingen al snel in de aanval. De drie hadden een maximale voorsprong van zeven minuten op het peloton.

Met nog veertig kilometer te gaan ging Orrico op de voorlaatste beklimming van de dag er alleen vandoor, maar op zeven kilometer van de streep werd ook de Italiaan gepakt door het peloton, waar team Sky het tempo hoog hield.

Op de slotklim ging Landa samen Pozzovivo en Dario Cataldo in de aanval. Toen Pozzovivo nog eens versnelde moest Cataldo het tweetal laten gaan. Ze hadden al snel vijftien seconden op het peloton. Met het ingaan van de laatste twee kilometer plaatste Thomas zijn versnelling. De renner van team Sky kwam al snel bij het tweetal. Na even de rust te hebben gepakt ging Thomas nog een keer in de aanval. Pozzovivo kraakte, Landa kon wel bij zijn ploeggenoot blijven die de zege pakte en de leiderstrui.

Thomas heeft nu een voorsprong van zestien seconden op Pozzovivo en negentien seconden op Pinot. Landa staat op staat zesde op 36 seconden van Thomas.