'Schmidt heeft geen zin in bondscoachschap Nederland'

Het zit de KNVB niet echt mee in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor het Nederlands elftal. Louis van Gaal, Frank de Boer, Ronald Koeman...allemaal hebben ze er bar weinig zin in, hoewel Van Gaal een rol als adviseur bij de bond dan nog wel zag zitten.

Volgens Kees Jansma kwam de KNVB dan maar met een nieuw lijstje, met twee namen die bovenaan staan: Roger Schmidt was daarbij de eerste keuze. De 50-jarige Duitser, vorige maand na tegenvallende resultaten ontslagen bij Bayer Leverkusen, lijkt er echter ook totaal geen trek in te hebben,

Het Duitse Bild meldt dat Schmidt helemaal niet van plan is om ergens bondscoach te worden. Hij zou zijn zinnen hebben gezet op een nieuwe baan als hoofdcoach bij een club. Naar verluidt hebben diverse clubs uit de Engelse Premier League al interesse in Schmidt, door wie de KNVB dus een streep lijkt te mogen zetten.

De zoveelste keuze, en nummer twee op het meest recente lijstje, is Henk ten Cate. Hij gaf zondag aan nog niet benaderd te zijn, maar liet eerder al eens doorschemeren geen 'nee' te zullen zeggen.