FOK! Wat een weer: Vorst!

Het mag vroeg of laat zijn, April wil kwaad zijn.

Hee hallo! Hoe maakt u het op deze donderdag? Ik heb nog een hele schoonmaakklus voor de boeg, waar ik gisteren niet aan toe kwam. Maar daar zijn we hier niet voor. We zijn hier voor het WEER! En het is KOUD! 

Gisteren begon de dag langs de kust vrij zonnig weer met maar een paar platte stapelwolkjes. Het was daarbij wel fris met maxima tussen 8 en 10 graden. In het binnenland ontstonden er meer van die stapelwolkjes en die gingen zich ook uitspreiden. Uiteindelijk raakte het ook tot aan zee grotendeels bewolkt. Op de sattelietbeelden zagen we prachtig de scheiding tussen de wolkenvelden in het binnenland en de eerst nog zo zonnige kust. Na zonsondergang zakte de temperatuur behoorlijk rap naar beneden en loste de bewolking op.

Afgelopen nacht kwam het op uitgebreide schaal tot licht vorst. Veel stations kwamen uit op waarden tussen de -3 en -5 graden. Vlak aan zee en nabij grote meren was het iets zachter. Aan de grond vroor het nog wat harder. Dit kan best schade aan de oogsten veroorzaakt hebben. Dat komt door een uitermate frisse luchtaanvoer uit het noordoosten. Echt structureel zachter weer zit er de komende dagen niet in, al loopt het kwik wel ietsje op. 

Overdag zien we de zon vaak, maar komen er later op de dag in het noorden en westen wat meer wolkenvelden opzetten. Regen valt daar echter niet uit. In de zuidoostelijke helft blijft de zon wel prominent aanwezig. De temperatuur boekt een graadje winst en komt uit zo rond de 11 a 12 graden. De wind draait naar een westelijke richting en neemt in het Waddengebied toe naar vrij krachtig. 

Morgen neemt de kans op een bui iets toe. 

Prettige dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:32
Zon onder: 20:48
Zonkracht: 4/2

Nederland
 

 

Wikiweetjes van vandaag
1903 De Rotterdamse rechtbank beedigt Mr A.E. van den Hoek-Kok als eerste vrouwelijke advocaat in Nederland.
1934 De bijna zesjarige Shirley Temple debuteert in de film 'Stand Up And Cheer'.
1986 Een ramp met een veerboot in Bangladesh eist bijna 350 doden.
1992 In Londen vind een concert plaats ter nagedachtenis aan Freddy Mercury. De aan aids overleden zanger van Queen.
2016 De Britse actrice, komiek, scenarioschrijfster, zangeres, songwriter en regisseuse Victoria Wood overlijdt.

Zonnig weer (Foto: Stephan5)
Achter glas was het prachtig weer. Tamelijk onverwacht raakte het later hier ook helemaal bewolkt. (foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected]onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!