Renault toont Formule 1-auto van 2027

Het Formule 1-team van Renault heeft woensdag haar nieuwe auto aan de wereld getoond. Het gaat daarbij overigens niet om een bolide waarmee men dit jaar om de titel hoopt te strijden, maar om een fictieve auto die over tien jaar op de circuits te zien zou kunnen zijn.

Renault noemt het ontwerp dan ook de R.S. 2027. Behalve het algemene ontwerp zijn een aantal zaken beduidend anders dan tegenwoordig. Zo heeft de auto een gesloten cockpit, maar wel met transparant materiaal, waardoor de coureur gewoon te zien is. 

In de wielen zijn LED-lampen aangebracht, die aangeven op welke positie de coureur in de race ligt. Een aantal aerodynamische onderdelen, zoals de vleugels, bewegen - iets wat tegenwoordig nog streng verboden is. TV-kijkers zouden ook verwend moeten worden, want in de visie van Renault krijgen we op TV live de mogelijkheid om de telemetrie van de auto te volgen, wat neerkomt op allerlei data. 

De R.S, 2027 gebruikt nog altijd een V6-motor, maar kent ook een elektrische motor die in de pitstraat gebruikt kan worden. Naast vierwielaandrijving heeft de bolide overigens ook vierwielbesturing. Dat laatste is sinds 1994 al verboden in de F1, hoewel Michael Schumacher het namens Benetton eens probeerde in 1993.