EK-promotie na dubbele zege tafeltennissters op Turkije

De Nederlandse tafeltennissters zijn gepromoveerd naar de zogenaamde kampioensdivisie op het EK voor landenteams, dat in september in Luxemburg gehouden wordt.

In Schiedam werd een dubbele interland tegen Turkije gespeeld. Dat was aanvankelijk niet de bedoeling, want doorgaans kent een dergelijke play-off een thuis- en uitwedstrijd. Door de politieke spanningen in Turkije werd echter besloten om beide wedstrijden in Nederland te houden.

Door de afwezigheid van Turkije's enige echte topper, Hu Melek, zagen de Turken weinig kansen op winst meer. Daarom verzochten ze dan ook maar om beide wedstrijden op dezelfde avond te houden, zodat ze niet twee keer de reis hoefden te maken. 

Li Jie, Britt Eerland, Kim Vermaas en Rianne van Duin kwamen namens Nederland in actie. Jie won twee keer met speels gemak en stond in zes games in totaal slechts zestien punten af. Eerland had evenmin veel moeite met haar opponentes en boekte twee keer een 3-0 zege, terwijl Vermaas (3-1) en Van Duin (3-2) het allebei iets moeilijker hadden. Toch won Nederland beide wedstrijden met 3-0.