CL: Atético beëindigt Europees sprookje Leicester

Het Champions League-avontuur van Leicester City is voorbij. In de return in de kwartfinale was een gelijkspel in Engeland voor Atlético Madrid voldoende om door te gaan nadat het in Spanje al 1-0 was geworden.

Leicester City maakte in de vorige ronde een achterstand goed tegen Sevilla en nu stond de Premier League-kampioen voor dezelfde opgave. Door de nederlaag in Madrid hadden The Foxes geen andere keuze dan meteen op zoek te gaan naar een goal. Via onder meer Shinji Okazaki werd de thuisploeg gevaarlijk, maar het was Atlético dat de score opende.

Op de linkerflank had Filipe Luís genoeg tijd en ruimte om de bal voor te geven. Saúl Ñíguez stond ver van het Engelse doel, maar met een bekeken kopbal in de verre hoek wist de Spanjaard toch te scoren: 0-1. Een tussenstand waarmee Leicester ineens drie goals zou moeten maken om door te gaan.

De gastheer toonde echter veerkracht en de gelijkmaker was na een uur dan ook verdiend. Invaller Ben Chilwell zag zijn schot worden gekeerd, waarna de bal voor de voeten kwam van Jamie Vardy. De Engelsman knalde hoog in het doel voor de 1-1.

In het laatste halfuur bleef Leicester aandringen en Leonardo Ulloa was dicht bij een tweede goal voor de thuisclub. Zijn schot werd voor de lijn weggehaald. Atlético Madrid hield dus stand en de Spaanse bezoekers gaan door naar de halve finales. Leicester kan zich volledig richten op de competitie.