Dennis pakt de winst in rit twee van Tour of the Alps

De tweede etappe in de Tour of the Alps is gewonnen door Rohan Dennis. De Australiër van BMC was in een sprint bergop de snelste voor Thibaut Pinot en Davide Ballerini. Pinot neemt wel de leiderstrui over van Michele Scarponi.

De rit werd vanwege sneeuwval met veertig kilometer ingekort, waardoor de rit 140 kilometer lang was. Na dertig kilometer kwam de vroege vlucht tot stand met daarbij vier renners: Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), Simone Velasco (Bardiani-CSF), Niccolò Salvietti (Sangemini - MG.Kvis) en Patrick (Gamper Tirol Cycling Team). De vier zouden niet meer dan twee minuten krijgen. Op iets minder dertig kilometer van de streep werden de vluchters gegrepen door het peloton.

Alexander Foliforov was de eerste die in de aanval ging op de slotklim. De Rus van Gazprom-RusVelo kreeg Mikel Landa (Sky), Damiano Caruso(BMC) en Stefano Pirazzi (Bardiani - CSF) met zich. De vier kregen nooit veel ruimte van het peloton, waar Cannondale-Drapac de leiding nam.

Uiteindelijk werd het een sprint bergop. Dennis ging al vroeg de sprint en zijn zege kwam niet meer in gevaar. De renner van BMC had aan de finish meerdere fietslengtes op de nummer twee Pinot. De Fransman neemt wel de leiderstrui over van Scarponi, die de openingsrit won.