Condooms en twerken op begrafenis prostituee

In het noorden van Zimbabwe vinden we de regio Mashonaland, het thuis van de Shona-stam. Daar heeft men een interessante traditie rondom begrafenissen van geliefden: de begrafenis en het thema daarvan is sterk afhankelijk van het werk wat de overledene verrichte tijdens het leven, wat doorgaans gevierd wordt.

Zo krijgt een arts bijvoorbeeld een doodskist die versierd kan zijn met zaken als een stethoscoop, een overleden kapper zal de nodige haarproducten meekrijgen en zo zijn er ongetwijfeld nog meer voorbeelden te bedenken. Ook hoofdstad Harare ligt in Mashonaland en daar overleed onlangs een prostituee.

Dat vraagt natuurlijk om een bijzonder 'feestje' en zo geschiedde: de boel werd versierd met opgeblazen condooms, de doodskist van mevrouw werd meegenomen naar een slijterij en met luide muziek en veel 'twerken' werd het leven van de dame van lichte zeden gevierd. Wie nog inspiratie op wil doen voor zijn eigen begrafenis kan onderstaand filmpje bekijken om te voorkomen dat het een treurige boel wordt.

Begrafenis in Harare (Bron: YouTube)