Bastia schaamt zich voor eigen aanhang

SC Bastia kan een straf bijna niet ontgaan na de rellen van zondagavond, waardoor de ontmoeting met Olympique Lyon geen doorgang kon vinden.

Olympique Lyon-spelers werden nog voor aanvang van het duel belaagd door een grote groep 'supporters' van Bastia, die hun ploeg schijnbaar probeerden te steunen door hun ploeg bewust in de problemen te brengen. Omdat de veiligheid niet langer gewaarborgd kon worden, besloot de Franse voetbalbond het duel te schorsen.

"Sporting Club de Bastia keert zich lijnrecht tegenover de incidenten die hebben plaatsgevonden rondom de wedstrijd tegen Olympique Lyon. De club betreurt het dat dit duel voor de 33ste speelronde niet tot een goed einde is gebracht, maar respecteert de keuze van de Franse bond", luidt een statement van Bastia.

De club laat het er niet bij zitten om met de Franse bond naar een goede oplossing te zoeken. "Wij gaan alles in het werk te stellen om de mensen te bestraffen die dit verdienen. Niemand kan wegkomen met deze incidenten."

Een delegatie van Bastia moet donderdag voor de tuchtcommissie verschijnen. Naar verwachting krijgt de club een forse straf omdat zij de eigen aanhang niet in het gareel kon houden tegen Olympique Lyon.

Bastia schaamt zich voor eigen aanhang (Pro Shots / Panoramic)
Bastia schaamt zich voor eigen aanhang (Pro Shots / Panoramic)