Van Gerwen veel te sterk voor Klaasen in finale German Darts Masters

Darter Jelle Klaasen staat in de halve finales van de German Darts Masters, het tweede toernooi van de Euro Tour. De Brabander was in de kwartfinales met 6-4 te sterk voor Kyle Anderson. 

De partij ging tot 4-4 gelijk op. Klaasen hield vervolgens weer zijn eigen leg, waana Anderson faalde om 98 uit te gooien terwijl Klaasen op 78 stond. The Cobra gooide 78 uit en haalde de volgende ronde. Klaasen haalde drie weken geleden tijdens de Germen Darts Championship ook de halve finale. Toen bleek Michael van Gerwen te sterk. In de halve finale wacht nu James Wade. Hij won met 6-3 van Peter Wright.

De andere halve finale gaat tussen de winnaars van de duels Simon Whitlock/Michael Smith en Raymond van Barneveld/Michael van Gerwen. Een update volgt zodra deze wedstrijden gespeeld zijn.  

Update 20.55 uur

Michael van Gerwen staat in de halve finales van de German Darts Masters. De wereldkampioen won met 6-3 van Raymond van Barneveld. Van Gerwen opende met finishes van 112 en 164 om direct de break te pakken. Barney liet er niet mee zitten en kwam terug tot 3-2 door 160 uit te gooien. 

De break werd echter direct weer hersteld, waarna Van Gerwen de partij eenvoudig in het slot kon gooien. De gemiddelden waren 105 om 99 in het voordeel van Van Gerwen. Beide heren hadden wel een checkoutpercentage van 75%. De Brabander treft in de halve finales Simon Whitlock. De Australiër was met 6-4 te sterk voor Michael Smith. De halve finales gaan zo beginnen, waarna ook de finale gespeeld zal gaan worden. 

Update 21.27 uur

Jelle Klaasen staat in de finale van de German Darts Masters. Hij won in de halve finale met 6-1 van James Wade. Het is voor Klaasen zijn tweede finale ooit op de Euro Tour. Vorig jaar verloor hij een finale van Alan Norris. Hij krijgt straks een herkansing tegen Michael van Gerwen of Simon Whitlock. 

De halve finale was van Wade matig te noemen. Hij noteerde 84 gemiddeld en scoorde 19% op xijn dubbels. Klaasen kwam op 94 gemiddeld en 30% op zijn dubbels. 

Update 21.50 uur

Een Brabantse finale tijdens de German Darts Masters in Jena. Jelle Klaasen neemt het op tegen Michael van Gerwen. De wereldkampioen won met 6-2 van Simon Whitlock. De finale tussen Klaasen en Van Gerwen begint over 25 minuten. 

Update 22.30 uur

Michael van Gerwen heeft de German Darts Masters op zijn naam geschreven. In de finale van het toernooi won hij met 6-2 van Jelle Klaasen. Het is de eerste Euro Tour-zege van Van Gerwen dit seizoen en de dertiende in totaal. 

De finale was eenzijdig. De break was direct gemaakt en Van Gerwen stoomde door naar 3-0 voordat Klaasen een leg kon pakken. Het werd vervolgens 6-2. De wereldkampioen noteerde een gemiddelde van 107, waar Klaasen 98 noteerde. 

Volgende week gaan de darters naar Saarbrücken voor de German Darts Open. Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen hebben zich al geplaatst voor het toernooi. Of er nog meer landgenoten bijkomen weten we op donderdag.