'Terugkeer Turkse GP was publiciteitsstunt Erdogan'

Eerder in de week kwam het bericht dat de Grand Prix van Turkije volgend jaar mogelijk weer op de kalender staat. De grote baas van de Formule 1, Chase Carey, zou met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gesproken hebben en er zou al een principeakkoord zijn bereikt.

Het lijkt er inmiddels echter sterk op dat de terugkeer van de Turkse GP gebaseerd is op helemaal niks. Sterker nog, het vermoeden leeft dat het niks meer was dan een publiciteitsstunt van Erdogan, om zo een positiever gevoel te creeëren en meer mensen op 'Ja' te laten stemmen tijdens het referendum van zondag. In dat referendum probeert Erdogan als president veel meer macht naar zich toe te trekken. 

Ziggo Sport-reporter Jack Plooij sprak voorafgaand aan de GP van Bahrein van zondag met Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1. Volgens Brawn was van een mogelijke terugkeer van de race in Istanbul totaal geen sprake. Sterker nog: "Er zal nooit meer een Turkse GP gereden worden", waarmee 'nooit' mogelijk opgevat moet worden als 'zolang Erdogan aan de macht is'.