Derde winnaar in openingsweekend Formule 3

Het openingsweekeinde van het Europees Formule 3-kampioenschap heeft in drie races drie verschillende winnaars opgeleverd. Zondag stond de slotrace op het programma op het circuit van Silverstone en thuisrijder Callum Ilott was er dit keer de beste. 

Ilott vertrok net als zaterdag van poleposition, maar moest wederom Joel Eriksson voorbij laten gaan. De Zweed kende weer een prima start, waar Lando Norris zijn start net als zaterdag juist verprutste. De Brit vertrok vanaf plek twee, maar zakte snel terug naar de zesde plaats.

In tegenstelling tot zaterdag kon Norris het tempo dit keer wel snel hervinden en na een hard gevecht passeerde hij Maximilian Günther, waarmee hij plek drie terugpakte. Ilott ging ondertussen het duel weer aan met Eriksson en dit keer was de Brit van het Prema Powerteam de sterkste.

Ilott won de race, voor Eriksson, Norris, Günther en Jake Dennis. Die vijf hebben na drie races al een gat geslagen met de rest in het kampioenschap, met Eriksson na een vierde, eerste en tweede plek op kop. Ilott staat tweede, Norris derde.