Weer WK-medaille voor Wild: brons op puntenkoers

Kirsten Wild heeft op het wereldkampioenschap baanwielrennen in Hong Kong opnieuw een medaille gepakt. Na zilver op het omnium was er zondag brons op de puntenkoers, de zesde WK-medaille uit haar carrière. Na goud en zilver op de scratch (2015 en 2016) en brons op het omnium (2011 en 2015) was het de eerste medaille voor Wild op de puntenkoers, waarop ze regerend Europees kampioene is.

Op de puntenkoers in Hong Kong mengde Wild zich bij een aantal sprints voor de punten. Vooral in de tweede helft ging dat goed, want de Nederlandse pakte twee keer de volle mep. Samen met de Belgische Lotte Kopecky, de Britse Elinor Barker en Sarah Hammer uit de VS nam Wild een ronde voorsprong en vestigden de vier zich stevig aan kop.

Barker en Hammer pakten er nog eens een ronde bij en gingen zo de strijd aan om het goud. Daarin was de Britse te sterk, waarmee ze haar eerste individuele wereldtitel pakte. Kopecky pakte maar weinig punten in de tussensprints en zo kon Wild de Belgische voorblijven in de strijd om brons.