ōdegaard: "Ik word hier een betere speler"

Ondanks dat Martin Ødegaard geen basisspeler is bij sc Heerenveen, staat hij nog altijd achter zijn keuze om Real Madrid tijdelijk te verlaten.

Ødegaard had in 2015 de clubs voor het uitzoeken en koos ervoor om op jonge leeftijd te verkassen naar Real Madrid. Hier kwam de middenvelder niet in aanmerking voor speelminuten in het eerste elftal, waarna er werd besloten om hem te stallen bij Heerenveen. Ook hier is hij geen basisspeler, maar spijt heeft hij niet.

"Ik merk dat ik hier een beter speler word. Ook het leven buiten het voetbal bevalt hier goed", vertelde Ødegaard in de Leeuwarder Courant. "Je moet niet teleurgesteld reageren als het even tegenzit. Het is geen crisis, mijn tijd komt nog wel. Ik weet dat ik de kwaliteiten heb om te spelen."

Ødegaard krijgt veel aandacht in de media en ziet dat er veel over hem geschreven wordt wat niet waar is. "Daar moet je mee dealen, want zo gaat het in voetbal. Maar ik vind het bijvoorbeeld vreemd dat mensen soms dingen creëren."

"Neem het verhaal dat Heerenveen 40.000 euro zou moeten betalen aan Real Madrid, voor elke wedstrijd waarin ik niet speel. Ik weet dat het niet waar is en de coaches weten dat ook. Maar iets wat iemand verzint, staat vervolgens wel in alle kranten. En het vervelende is dat veel mensen dat geloven."