AC Milan in extremis naast Inter in Italiaanse kraker

AC Milan heeft zaterdag op het laatste moment een punt overgehouden aan de topper met Internazionale. De ploeg vocht zich terug van een 2-0 achterstand terug tot een 2-2 gelijkspel.

De Milanese derby was vroeger altijd een wedstrijd waarbij er werd gestreden om een plek in de top drie van de competitie, maar inmiddels strijden beide ploegen al jaren niet meer echt mee om de titel. Dat maakte de kraker zaterdagmiddag niet minder interessant. Het is de eerste wedstrijd voor AC Milan, sinds het volledig in Chinese handen is. Of er een direct verband is dat daarom deze wedstrijd in de middag werd gespeeld, is niet helemaal duidelijk. Dat Europese middagwedstrijden goed zijn voor de Aziatische markt, mag immers geen geheim meer zijn.

AC Milan, dat op papier de uitploeg was, opende sterk en kreeg direct goede mogelijkheden om de score te openen. Gerard Deulofeu en Carlos Bacca weigerden de ploeg vroeg op voorsprong te zetten. Vervolgens nam Internazionale het initiatief over, waarna het elftal de openingstreffer voor zijn rekening nam via Antonio Candreva.

Na een lange bal van Roberto Gagliardini verraste Candreva AC Milan-doelman Gianluigi Donnarumma in de korte hoek. Hierdoor kwam de thuisploeg op voorsprong en moest AC Milan met een antwoord komen.

Het was echter Internazionale dat door bleef zetten. Na een goede aanval over de linkerflank van het veld wist Mauro Icardi de score te verdubbelen. Een perfecte voorzet van Ivan Perisic maakte het voor de aanvaller een koud kunstje om bij de tweede paal het net te vinden.

De tweede helft ging AC Milan op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de thuisploeg hield het achterin goed dicht en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Hierdoor kreeg Internazionale de beste mogelijkheden op de derde treffer, maar die goal bleef uit voor Inter.

Vlak voor tijd kwam de spanning terug in de wedstrijd toen Alessio Romagnoli een voorzet van Suso binnen tikte. Bij de eerste paal kroop de verdediger goed voor zijn man, waardoor het tien spannende laatste minuten werden.

Internazionale leek stand te houden, toen inmiddels de 97ste minuut was aangebroken in Milaan. De supporters van de thuisploeg wachtten op het laatste fluitsignaal, omdat de vijf minuten extra tijd allang verstreken waren. De scheidsrechter liet echter doorspelen, waarna AC Milan optimaal profiteerde. Cristián Zapata scoorde bij de tweede paal met zijn scheenbeen. Doellijntechnologie gaf uitsluitsel: de bal was over de lijn.

Door de gelijkmaker in extremis blijft AC Milan zesde in de Serie A. Inter volgt op plek zeven, met een achterstand van twee punten op de stadgenoot.

Cristian Zapata viert zijn doelpunt. (PRO SHOTS/Witters)