Markelov wint openingsrace Formule 2, De Vries tiende

Artjom Markelov heeft de openingsrace van de Formule 2 gewonnen. De Rus wist zijn banden tot het einde van de race vers te houden, en kon zo rondetijden aanhouden die tot wel vier seconden sneller waren dan koploper Norman Nato en Charles Leclerc. Beiden konden dan ook weinig doen om Markelov van de overwinning af te houden. Nyck de Vries mocht de race als tweede beginnen, maar viel gedurende de race steeds verder weg en pakte het laatste punt.

Bij de start wist Nato zowel De Vries als Leclerc voorbij te gaan en zo de leiding van de Monegask over te nemen. Lang kon hij er echter niet van genieten, want Leclerc kon de leiding enkele ronden later weer terug pakken. Nato had duidelijk last van zijn banden en besloot om als eerste naar binnen te gaan. Met succes, want Leclerc zou achter hem de baan weer opkomen na zijn stop. Markelov lag op een derde plek, De Vries op P4.

Naarmate het einde van de race dichterbij kwam, begon De Vries langzaam terug te vallen. In eerste instantie naar plek zeven, maar de slijtage was zo hoog dat plek tien uiteindelijk het hoogst haalbare bleek. Markelov profiteerde ondertussen van de slijtage bij het duo voor hem, en had weinig moeite om de leiding over te nemen. Zijn voorsprong bedroeg uiteindelijk bijna acht seconden.