VVV promoveert naar Eredivisie

VVV-Venlo keert na een afwezigheid van drie seizoenen terug in de Eredivisie. Bij RKC Waalwijk werd ternauwernood gewonnen en dus is promotie een feit.

VVV wist dat het bij een zege zeker zou zijn van promotie, aangezien SC Cambuur voorafgaand aan dit duel dertien punten achter stond en er na dit weekend nog vier speelronden volgen. Jong Ajax en Jong PSV stonden nog tussen VVV en Cambuur, maar die ploegen mogen uiteraard niet promoveren. De titel in de Jupiler League is dus nog niet binnen, die zou eventueel nog naar Jong Ajax kunnen, dat staat acht punten achter.

De ploeg uit Venlo was in het Mandemakers Stadion de betere ploeg in de eerste helft en dat werd een kleine tien minuten voor rust beloond: de bal ging op de stip na een overtreding en Clint Leemans benutte het buitenkansje: 0-1.

Ook na rust bleven de gasten de lakens uitdelen, maar toch kwam RKC langszij toen wederom een strafschop werd verzilverd. Johan Voskamp maakte 1-1. Danny Post, Ralf Seuntjes en Jerold Promes kregen daarna nog kansen op de winnende voor VVV, maar het kampioensfeestje leek uitgesteld te moeten worden, totdat VVV in de slotminuut van de reguliere speeltijd een vrije trap kreeg die werd raak geschoten door Leemans. Zijn tweede van de avond en het cruciale doelpunt voor het kampioenschap en promotie naar de Eredivisie.

VVV promoveert naar Eredivisie (Pro Shots / Toin Damen)