De Vries maakt indruk in eerste Formule 2-kwalificatie

Coureur Nyck de Vries heeft vrijdag op het circuit van Bahrein flink indruk gemaakt in de kwalificatie van de Formule 2. Dat kampioenschap, de nieuwe naam van de GP2, opent het seizoen dit weekeinde als bijprogramma van de Formule 1.

De kwalificatie in Bahrein werd gedomineerd door coureurs die dit seizoen debuteren in de Formule 2, nadat ze de overstap maakten vanuit de GP3. Kampioen Charles Leclerc uit Monaco kwam de F2 binnen bij topteam Prema, dat vorig jaar domineerde met Pierre Gasly en Antonio Giovinazzi. Zijn teamgenoot is Antonio Fuoco, vorig jaar derde in de GP3 en net als Leclerc lid van het opleidingsprogramma van Ferrari.

Dat Leclerc en zijn nieuwe teamgenoot het tempo goed te pakken hadden was gelijk duidelijk. De Monegask zette met ruim verschil de snelste tijd neer, voor zijn Italiaanse teamgenoot. De Vries kwam tot een derde tijd, een uitstekende prestatie voor de coureur uit het opleidingsprogramma van McLaren. De Nederlander rijdt voor Rapax, wat zeker geen topteam is in de F2, en had in de vrije training op vrijdag nog last van mechanische problemen. 

De kwalificatie werd aan het eind nog verstoord door Gustav Malja en Nabil Jeffri, die elkaar raakten en er zo voor zorgden dat andere coureurs een snelle ronde in rook op zagen gaan.