EL: Anderlecht knokt zich naast Manchester United

De eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League tussen Anderlecht en Manchester United heeft geen winnaar opgeleverd. De Belgen kwamen laat langszij.

Manchester United begon in Brussel met aanvallende intenties aan de wedstrijd, terwijl Anderlecht mikte op een gevaarlijke counteraanval. Via Zlatan Ibrahimovic en Jesse Lingard werden de Engelsen het eerst gevaarlijk. Lingard was het dichtst bij een treffer, maar hij raakte de paal.

Na 36 minuten spelen was het wel raak. Anderlecht-keeper Rubén keerde een volley van Marcus Rashford, maar de bal had net niet genoeg snelheid om naast de paal over de achterlijn te gaan. Henrikh Mkhitaryan was attent en hij kon bij de paal de bal in een leeg doel werken.

De Armeniër, die ook al scoorde in de Europese duels met Zorya Luhansk, Saint-Étienne en Rostov, was tien minuten na rust weer dicht bij een goal. Zijn volley miste het Belgische doel maar net. Anderlecht liet zich echter ook zien. Linksback Ivan Obradovic schoot vanaf de rand van het strafschopgebied voorlangs.

Via Paul Pogba kwam United in de buurt van een tweede treffer. De Fransman zag zijn poging worden gestopt door Rubén. Een belangrijke redding, want Anderlecht maakte kort voor tijd nog 1-1. Leander Dendoncker kopte raak, waardoor de tweestrijd nog niet is beslist.