Bertens wint Nederlandse tweestrijd in Bogota

Tennisster Kiki Bertens heeft in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Bogota het duel van landgenote Cindy Burger gewonnen. De als eerste geplaatste Bertens (WTA-20) was met 6-2 en 7-5 te sterk voor haar tegenstandster uit Volendam (WTA-171).

Het was voor het eerst sinds 2000, toen Amanda Hopmans en Seda Noorlander elkaar in Palermo troffen, dat er weer twee Nederlandses tegenover elkaar stonden in een WTA-wedstrijd. Dit Nederlands treffen begon met drie breaks op rij, waarna Bertens doorstoomde naar 5-1. Burger wist daarna nog een game te winnen, waardoor het 6-2 werd.

In set 2 kwam Burger beter voor de dag en pakte zelfs een 4-2 voorsprong. Bertens brak echter direct terug, maar op de stand van 5-4 kreeg Burger een setpunt. Bertens sloeg dat weg, waarna ze een game later Burger op love brak. Bertens serveerde het duel vervolgens uit, waardoor ze later vandaag het op mag nemen tegen de Italiaanse Francesca Schiavone. De oud-winnares van Roland Garros is op de ranglijst afgezakt naar een 168e plaats.