Dťmare sprint naar zege in Denain

Arnaud Démare heeft de GP de Denain op zijn naam geschreven. De Fransman van FDJ was in de massasprint de snelste voor Nacer Bouhanni en Juan Sebastian Molano. Coen Vermeltfoort van Roompot - Nederlandse Loterij was met een zevende plaats de beste Nederlander.

De kopgroep van de dag bestond in eerste instantie uit zes renners: Gatis Smukulis (Delko Marseille Provence KTM), Ludovic Robeet (WB Veranclassic Aqua Protect), Christophe Noppe (Sport Vlaanderen - Baloise), Nicola Boem (Bardiani - CSF), Stef Van Zummeren (Vérandas Willems-Crelan)en Hamish Schreurs (Israel Cycling Academy). Later zouden ook Berden de Vries (Roompot-Oranje Peloton) Joeri Calleeuw (Roubaix Lille Métropole) de aansluiting maken bij de kopgroep. De maximale voorsprong bedroeg nooit meer dan drie minuten op het peloton.

Op zes kilometer van de streep werden de vluchters gegrepen door het werk van Cofidis en FDJ. Cofidis trok de sprint aan voor Bouhanni, Démare sloot aan achter dat treintje en kon profiteren van het werk van Cofidis. De renner van FDJ won de sprint makkelijk met een fietslengte voorsprong van zijn landgenoot Bouhanni en daarachter de Colombiaan Molano.