Cristiano Ronaldo schrijft geschiedenis met 100e Europese goal

Cristiano Ronaldo heeft woensdagavond een nieuw stukje voetbalgeschiedenis geschreven. De Portugese aanvaller scoorde in de kwartfinale van de Champions League namens Real Madrid twee keer tegen Bayern München, waarmee een 1-0 achterstand omgedraaid werd naar een 1-2 zege.

De tweede treffer was een bijzondere, want het was Ronaldo's honderdste goal in Europese clubcompetities en dat is een unicum. Al geruime tijd was wel min of meer zeker dat iemand die grens zou halen, maar de vraag was wie het als eerste zou doen: Ronaldo of Lionel Messi, die de week met 97 treffers begon. 

Messi schoot er namens FC Barcelona geen goal in tijdens het verloren duel tegen Juventus, Ronaldo maakte er zoals gezegd twee. Op 9 augustus 2005 scoorde hij zijn eerste Europese treffer: namens Manchester United werkte hij de bal destijds langs de keeper van Debrecen. 

Ronaldo en Messi staan wel ver boven de rest op de ranglijst. Raúl volgt met 77 treffers, Filippo Inzaghi heeft er 70 en Andriy Shevchenko staat op 67. Gerd Müller en Ruud van Nistelrooij delen de zesde plek met 62 goals.