F1-baas praat met Erdogan, Turkse GP mogelijk terug

De kans lijkt redelijk groot dat de Grand Prix van Turkije volgend jaar weer op de Formule 1-kalender staat. Volgens de directeur van het circuit van Istanbul is al een principe-akkoord bereikt. Op het moment telt de kalender voor 2018 al 21 races, dankzij de terugkeer van Frankrijk en Duitsland. 

De nieuwe baas van de Formule 1, Chase Carey, bracht een bezoekje aan het presidentieel paleis in Ankara en sprak daar met president Recep Tayyip Erdogan. Ali Vural Ak, de circuitdirecteur, was daar ook bij aanwezig en volgens hem is er al een akkoord. Dat zegt hij tegen de krant Hürriyet. Hij zegt daar wel bij dat er nog niks is getekend.

In 2005 stond de Grand Prix van Turkije voor het eerst op de agenda, maar na de zevende editie in 2011 verdween de race weer vanwege financiële perikelen en het vaak uitblijven van grote aantallen toeschouwers. Zes van de zeven races in Turkije kenden overigens een winnaar die nog altijd actief is in de Formule 1: Kimi Räikkönen (2005), Felipe Massa (2006, 2007, 2008), Lewis Hamilton (2010) en Sebastian Vettel (2011), terwijl Jenson Button dit jaar mogelijk de Grand Prix van Monaco rijdt als vervanger van Fernando Alonso.