Michel Mulder terug bij coach Van Velde

Schaatser Michel Mulder keert terug bij Team Plantina van coach Gerard van Velde. De olympisch kampioen op de 500 meter heeft een contract voor een seizoen getekend, waardoor hij herenigd wordt met zijn tweelingbroer Ronald.

Mulder: "Ik ben vorig jaar een nieuw project begonnen bij Victorie. Helaas hebben we daar geen nieuwe hoofdsponsor kunnen vinden en moest ik op zoek naar wat anders."

In 2016 verliet Mulder de ploeg van Van Velde om te gaan trainen onder coach Desley Hill. Vrijwel het gehele team kende een teleurstellend seizoen en de zoektocht naar sponsoren bleek vruchteloos, waardoor Team Victorie een jaar na het ontstaan uiteen viel.

Mulder hoopt komend jaar zijn vorm te kunnen hervinden en mooie dingen te laten zien. "Ik had al wel een bakje koffie met Gerard van Velde gedaan en ik was hier welkom. Ik ben ontzettend blij dat ik weer terug mag komen op het oude nest. Het is een heel belangrijk jaar, met de Olympische Spelen die er aan gaan komen. Ik wilde zeker weten dat ik niet de onzekerheid zou hebben zonder sponsor te zitten. Dit is voor mij ideaal."

Michel Mulder eerder dit jaar tijdens wedstrijden in Berlijn. (PRO SHOTS/Erik Pasman)
Michel Mulder eerder dit jaar tijdens wedstrijden in Berlijn. (PRO SHOTS/Erik Pasman)