FOK! Wat een weer: fris

April veel regen, brengt grote zegen.

Mocht je je zolderkamer gisteren verlaten hebben, dan zul je gemerkt hebben dat het gisteren prachtig weer was. Ik heb gisteren een wandeltocht gemaakt van 32 kilometer in de buurt van Milheeze (in Oost-Brabant) en daar was het ook heerlijk weer voor. Mocht je verwachten dat het deze week ook van dit weer wordt, dan heb ik deprimerend nieuws voor je.

De afgelopen nacht was er nog weinig bewolking maar in de loop van de nacht is de bewolking vanuit het noordwesten ons land binnen gekomen. Vanmorgen neemt die bewolking nog verder toe. In de middag zou de zon nog regelmatig door de bewolking heen kunnen breken maar in het zuidoosten zou er ook een bui kunnen vallen. De middagtemperatuur wordt 23 eeeh 10 graden langs de kust tot 14 graden in het binnenland 

De komende dagen verandert er weinig. Wisselvallig met af en toe zon en af en toe een bui met maximumtemperaturen tussen de 10 en 12 graden.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 06:52
Zon onder: 20:29
Zonkracht: 2/1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1912 De Titanic verlaat de haven van Southampton, Engeland.
1938 In Oostenrijk wordt een referendum gehouden over de aansluiting bij Duitsland, 90% stemt voor. De Anschluss is een feit.
1962 Voor het eerst zijn de Flintstones op de Nederlandse tv te zien.
1970 Paul McCartney deelt mee dat hij uit The Beatles stapt.
1998 De Noord-Ierse partijen bereiken op Goede Vrijdag een vredesakkoord. Aan dertig jaar geweld lijkt daarmee een einde gekomen.
2001 Instorting van de toneeltoren-in-aanbouw van Schouwburg Het Park in Hoorn.

Blik over grasvlakte in de buurt van Milheeze (Foto: qltel)
Blik over grasvlakte in de buurt van Milheeze (Foto: qltel) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!