Morbidelli pakt dubbelslag in Moto2 na flinke crash Marquez

Moto2-coureur Franco Morbidelli heeft na de Grand Prix van Qatar ook de race in Argentinië gewonnen. Op het circuit van Termas de Rio Hondo was de Italiaan na een op momenten mooie strijd met teamgenoot Alex Marquez de beste.

Polesitter Miguel Oliveira kende geen lekkere start en viel terug naar plek vier, achter Morbidelli, Tom Lüthi en Marquez en met Xavi Vierge en de verrassend sterke Jesko Raffin achter zich. Takaaki Nakagami sloot een dramatisch weekeinde af met een valpartij, waarbij de Japanner ook Remy Gardner onderuit haalde.

Niet veel later gingen Fabio Quartararo en - het zal ook eens niet - Axel Pons onderuit, waarbij laatstgenoemde vol op z'n zak terecht kwam, duidelijk geen pretje. Mattia Pasini, opgerukt naar plek drie, ging vervolgens ook al tegen de vlakte en zo konden Morbidelli en Marquez in een Estrella Galicia-tandem wegrijden.

Voorin gebeurde vervolgens lange tijd weinig. Morbidelli had een klein gaatje naar teamgenoot Marquez, terwijl Oliveira zich beetje bij beetje dichter richting Marquez reed. Lüthi moest de Portugees al lang laten gaan en had op zijn beurt een ruime voorsprong op Lorenzo Baldassarri.

Vier ronden voor het einde werd het ineens toch nog spannend, want Marquez had het tempo erg lekker te pakken en sloot aan bij Morbidelli. Binnen een ronde passeerde hij zijn teamgenoot, maar de Italiaan sloeg gelijk weer terug. Het werd nog even een pittig duel en in de slotronde bleek dat Marquez teveel wilde. De Spanjaard ging enkele bochten voor de finish, met Morbidelli toch weer buiten bereik, hard onderuit. 

Door de val van Marquez pakte Oliveira de tweede plek en schoof Lüthi door naar plek drie, voor Baldassari. Vierge won daarachter de strijd van de groep met onder meer ook Sandro Cortese, Simone Corsi en Moto3-kampioen Brad Binder.