Haase na veel tumult langs Dzumhur in Davis Cup

Het Nederlands team heeft in de Davis Cup Bosnië-Herzegovina verslagen en mag in september spelen om een plaats in de wereldgroep. Makkelijk ging het Zenica niet in de partij tussen Robin Haase en Damir Dzumhur. Na veel tumult, vele discutabele beslissingen en een telkens kantelende partij stond er 7-5, 6-3, 6-7, 2-6 en 6-4 in Nederlands voordeel op de scoreborden.

Aanvankelijk leek er weinig aan de hand voor Haase (ATP-48). Op de stand van 5-5 brak Haase door de service van Dzumhur (ATP-73) heen, waarna de Bosniër volledig door het lint ging. Alles en iedereen moest het plots ontgelden. Dzumhur ging tekeer tegen Haase, de Nederlandse equipe, de arbiter, tegen het publiek, tegen iedereen, maar kwam hier mee weg.

Wel leed het spel van de Bosniër er onder, want binnen mum van tijd stond hij 4-0 achter in set twee. Daarna leverde Haase zijn service in en leek het weer een wedstrijd te worden, maar Haase haalde de set met 6-3 binnen.

De wedstrijd leek beslist, want Haase kwam ook in set drie met 4-0 voor te staan. Dzumhur kwam tot bedaren en knokte zich naar een 6-5 voorsprong en won zelfs de tiebreak met 7-4. Ondertussen kookte Haase over die zich ergerde aan het publiek dat hem uit zijn concentratie probeerde te halen en aan de scheidsrechter die maar bleef weigeren in te grijpen.

Dzumhur rook zijn kans en won de vierde set met 6-2 en kwam in de vijfde met 3-2 voor te staan. Nu was het weer de beurt aan de Bosniër om van zijn padje af te raken en zijn woede te uiten. Haase rook zijn kans, plaatste een break en won hiermee de partij.