Verstappen verwacht geen herhaling 'Brazilië'

De Grand Prix van China wordt zondag mogelijk in de regen gereden, maar Max Verstappen heeft weinig hoop op een wonder. De Nederlander zal achterin het veld starten nadat hij in de kwalificatie motorproblemen kende.

Vorig jaar viel hij tijdens de race in Brazilië halverwege ver terug, waarna hij op de kletsnatte baan een fenomenaal staaltje regenracen neerzette en naar het podium reed. Een herhaling daarvan ziet de Nederlander niet echt als mogelijkheid. 

"We zijn niet in de positie om Ferrari of Mercedes uit te dagen denk ik, ook niet als het nat is", aldus Verstappen eerder. "Vorig jaar hadden we wat downforce betreft een van de beste auto's, maar met de nieuwe regels dit jaar hebben we op dit moment gewoon nog geen auto die zich met de twee beste teams kan meten."

Ook als het in Shanghai daadwerkelijk regent, wat nog altijd niet zeker is, moeten de verwachtingen wat Verstappen betreft een beetje getemperd worden. "We moeten wel realistisch zijn, geduld hebben en vooral hard werken. Ook in de regen rijd je anderhalve seconde niet zomaar dicht, wij kunnen ook geen wonderen verrichten", klonk het.