Frankrijk en Servië naar halve finales Davis Cup

De Franse en Servische tennissers hebben zich al geplaatst voor de halve finales van de Davis Cup. Na drie van de vijf geplande wedstrijden staan zowel Frankrijk als Servië al met 3-0 voor.

Frankrijk speelt tegen Groot-Brittannië, dat speelt zonder Andy Murray. Lucas Pouille versloeg Kyle Edmund in het enkelspel, waarna Jeremy Chardy te sterk was voor Daniel Evans. Zaterdag waren Julien Benneteau en Nicolas Mahut in drie lange sets een maatje te groot voor Dominic Inglot en Jamie Murray: 7-6 (7), 7-5, 7-5, waardoor de Fransen op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong staan.

Frankrijk staat in de halve finales in september tegenover Servië, dat Spanje uitschakelde. Novak Djokovic was veel te sterk voor Albert Ramos-Viñolas, terwijl Viktor Troicki overtuigde tegen Pablo Carreño Busta. Viktor Troicki en Nenad Zimonjic waren zaterdag in het dubbelspel te sterk voor Carreño Busta en Marc Lopez, hoewel het niet makkelijk ging: 4-6, 7-6 (4), 6-0, 4-6, 6-2. 

België staat in de kwartfinales met 2-1 voor tegen Italië, terwijl Australië op 2-1 staat tegen de VS. Zondag worden de kwartfinales afgesloten met twee partijen in het enkelspel.