Bayern eenvoudig langs Dortmund

Bayern München had zaterdagavond geen moeite met Borussia Dortmund. Onder andere dankzij Arjen Robben won de ploeg met 4-1.

Bayern kwam furieus uit de kleedkamer, al na vier minuten was het raak. Franck Ribéry maakte het doelpunt. Zes minuten later was het wederom raak. Uit een vrije trap schoot Robert Lewandowski de bal tegen de touwen: 2-0. Via Raphaël Guerreiro maakte Borussia na twintig minuten de aansluitingstreffer. Een afgeslagen bal werkte de Portugees keihard in de kruising: 2-1.

Robben, die in de basis was begonnen bij Bayern, gooide de wedstrijd vijf minuten na rust in het slot. De vleugelaanvaller sneed op zijn typische wijze naar binnen en schoot de bal vervolgens raak: 3-1. De zege van Bayern kwam in het restant van de tweede helft niet meer in gevaar en het kon nog verder werken aan de score. Die kans kreeg het na 68 minuten toen Lewandowski een strafschop mocht nemen en hij faalde niet: 4-1.