Vettel over strijd met Mercedes: "Ik heb genoten"

Sebastian Vettel vocht zaterdag een pittig duel uit met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, met als inzet de poleposition voor de Grand Prix van China. Die ging naar Hamilton, maar Vettel zette zich 0,001 seconde voor Bottas op de tweede plek neer.

"We zullen morgen zien hoe belangrijk het hebben van een plek op de eerste startrij is, maar ik heb vandaag in elk geval echt genoten", aldus Vettel na afloop. "Ik had nóg wat meer genoten als mijn laatste rondje nog wat sneller was, maar goed. In de laatste bocht was ik wat te voorzichtig en remde ik iets te vroeg, maar ik hield gelukkig precies genoeg over op Valtteri", wijst de Duitser op de 0,001 seconde, omgerekend een centimeter of zes.

"Ik denk niet dat onze auto in de race specifiek beter is dan in de kwalificatie, we zijn onder alle omstandigheden wel goed. We kunnen in elk geval nog wel iets beter, maar we gaan morgen wel zien, dan zijn de omstandigheden toch weer helemaal anders." Zondag gaat het vermoedelijk flink regenen in Shanghai en Vettel is misschien toch niet helemaal zeker van zijn zaak: "Laten we de auto's nu maar volgooien en de race gewoon starten", lachte hij.