Baghdatis na 14 jaar en recordreeks verslagen in Davis Cup

Tennisser Marcos Baghdatis heeft een wedstrijd in de Davis Cup verloren. Dat klinkt niet heel bijzonder, maar dat is het toch wel. De Cyprioot had namelijk al niet meer verloren sinds hij onderuit ging tegen Irakli Labadze uit Georgië...in 2003.

Nou moet eerlijk gezegd worden dat Cyprus al jaren in de wat lagere regionen van de Davis Cup vertoeft en dus staat Baghdatis niet altijd tegenover de sterkste tegenstanders. Toch zette hij een unieke reeks neer na zijn nederlaag tegen Labadze. Door een zege op Jean-Baptiste Poux-Gautier uit Andorra brak hij vorig jaar het record van grootheid Björn Borg, die 33 Davis Cup-wedstrijden op rij won in het enkelspel. Baghdatis zette het nog even door en bracht de reeks zelfs tot 36 zeges.

Daar kwam vrijdag in zijn eigen Nicosia dus een einde aan en dat was een vrij roemloos gebeuren. Baghdatis, 56e op de wereldranglijst, moest na vijf sets en bijna vier uur namelijk het hoofd buigen voor Moez Echargui, de Tunesische nummer 799 van de wereld: 7-5, 7-6 (2), 4-6, 4-6, 6-1.