FOK! Wat een weer: opklaringen en droog

In april mag je met permisse,
nog kottekes (kuiltjes) in d'ijsbaan pisse.

Het is weekend! Na een stralend prachtige dag gisteren, begint vandaag iets minder met wolkenvelden en mistbanken. De middag zou redelijk zonnig en droog moeten verlopen aldus het KNMI. De temperatuur klimt vandaag tot 15 graden boven 0 en de overwegend zwakke wind kan vandaag geen richting kiezen. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:01
Zon onder: 20:22
Zonkracht: 3/2

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
632  Koning Charibert II wordt vermoord in Blaye (Gironde), mogelijk op bevel van zijn halfbroer Dagobert I. Hij voegt Aquitanië en Gascogne toe bij het Frankische Rijk.
1808 De Verenigde Staten worden een zelfstandige rooms-katholieke kerkprovincie met Baltimore als aartsbisdom en de nieuwe bisdommen BardstownBostonNew York en Philadelphia.
1911 In Leiden ontdekt Heike Kamerlingh Onnes supergeleiding.
 2009 Een zilveren microscoop van Antoni van Leeuwenhoek wordt geveild voor 347.708 euro.
 2014 De Wereldgezondheidsorganisatie meldt dat de ebola-epidemie in West-Afrika een van de ergste uitbraken ooit is van het virus. Er zijn al 101 mensen in Guinee aan de ziekte gestorven en tien in buurland Liberia.
 2014 Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows XP, waardoor voor computers met dit besturingssysteem grote beveiligingsrisico's ontstaan. Zowel de Nederlandse als de Britse overheid sluit met Microsoft een miljoenendeal om de ondersteuning voor haar computers te verlengen.

zonsondergang op de Veluwe (Foto: Disbatch)
zonsondergang op de Veluwe (Foto: Disbatch) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!