142 wedstrijden dopingschorsing voor hardleerse honkballer

Honkballer José Dominguez is een hardleerse speler als het gaat om het gebruik van verboden middelen. De Dominicaan werd in 2009 in dienst van de Los Angeles Dodgers betrapt op het gebruik van stanozolol, een anabole steroïde, en kreeg vijftig wedstrijden schorsing aan de broek.

Nu is het weer raak voor de 26-jarige pitcher, die inmiddels onder contract staat bij de San Francisco Giants, waar hij met name uitkomt voor het opleidingsteam in de minor leagues. De Amerikaanse topcompetitie MLB liet weten dat Dominguez weer betrapt is op hetzelfde stanozolol en dit keer mag hij 142 wedstrijden niet meedoen en betaald wordt hij in die periode ook niet.

Twee teamgenoten werden eerder in de week al voor vijftig wedstrijden geschorst voor dopinggebruik. Overigens is 142 wedstrijden schorsing een bijzonder milde straf, zoals te doen gebruikelijk in de VS. Het komt neer op minder dan één seizoen, waar men in andere sporten voor een tweede overtreding schorsingen krijgt van vier of acht jaar of zelfs levenslang.