Grand Prix Maleisië na 2017 definitief niet op kalender

De Grand Prix van Maleisië keert na dit jaar in de nabije toekomst definitief niet meer terug op de Formule 1-kalender. De Formule 1-bazen hebben dat in samenspraak met het circuit van Sepang besloten. 

Vorig jaar liet de Maleisische overheid al weten dat een F1-race in het land niet echt nodig meer was en het begon meer te kosten dan het opleverde. De kaartverkoop daalde alsmaar verder, iets wat juist niet het geval is voor de races in de MotoGP, wat nog altijd immens populair is in het Aziatische land. 

Het plan was om na 2018 te stoppen met de race op Sepang, dat vanaf 1999 op de kalender stond, maar dat is nu dus een jaar vervroegd. "Het is altijd erg jammer om vaarwel te zeggen tegen een lid van de Formule 1-familie", aldus Sean Bratches, commercieel directeur binnen de sport. "In de afgelopen twee decennia hebben de Maleisische fans laten zien tot de meest enthousiaste fans in de Formule 1 te horen." 

Bratches heeft verder wel goede hoop op een mooie kalender in 2018. "We hebben dan gewoon 21 mooie evenementen, waaronder die in Frankrijk en Duitsland."