Roglic wint vierde rit in Ronde van het Baskenland

Primoz Roglič heeft de vierde etappe in gewonnen in de Ronde van het Baskenland. De Sloveen van LottoNL-Jumbo kwam alleen in Bilbao, nadat hij in de slotfase uit het peloton ontsnapt was. David de la Cruz blijft leider in het algemeen klassement.

Pas na vijftig kilometer ontstond de vlucht van de dag met vier renners: Toms Skujiņš (Cannondale-Drapac), Maxim Belkov (Katusha), Jonathan Lastra (Caja Rural-RGA) en Amaël Moinard (BMC). Het viertal kreeg een maximale voorsprong van vijf minuten op het peloton.

Aan de voet van de Puerto de Vivero op de veertien kilometer van de streep werden de vluchters gegrepen door het peloton. Aan het begin van de klim had Alberto Contador te maken met pech en moest van fiets wisselen, maar de Spanjaard kon vrij snel terug aansluiten.

Serge Pauwels en Nicholas Roche waren de eerste aanvallers op de klim, maar konden niet wegkomen. Later gingen Roman Kreuziger, George Bennett en Simon Yates ook in de aanval op de klim, maar het peloton liet niemand begaan.

Op twee kilometer van de streep ging Roglič in de aanval. De Sloveen slaagde erin om in de straten van Bilbao het jagende peloton voor te blijven. Michael Matthews won de sprint voor de tweede plaats voor Giovanni Visconti.