Tennisster Keys toont vernederende 'fans' aan de wereld

Mensen op social media denken lang niet altijd na over wat ze zeggen of zijn ronduit gestoord, getuige hun reacties. Zo gebeurt het in het tennis vaak dat mensen een weddenschap plaatsen, die verliezen, en vervolgens de speler of speelster de huid vol schelden, lekker anoniem.

De Amerikaanse Madison Keys was daar inmiddels klaar mee. De nummer elf van de wereld verloor in Charleston onverwacht van haar landgenote Shelby Rogers, die ruim veertig plekken lager staat. In de eerste set was Keys de sterkere, maar vervolgens stortte haar spel in elkaar en kwam ze niet verder dan twee gewonnen games in de resterende twee sets: 6-4, 1-6, 1-6.

Een aantal mensen, waarvan het gros het wedden vermoedelijk niet helemaal snapt ("ze staat elfde op de wereldranglijst, dus dit kan bijna niet fout!"), had schijnbaar geld op Keys ingezet en die frustraties moesten geuit worden. "Leer eens tennissen, lelijke slet", aldus ene 'ktos ktos', die een al vijf jaar ongebruikt account speciaal voor dat literaire hoogstandje afgestoft leek te hebben.

"Je zou levenslang geschorst moeten worden voor het verkopen van de wedstrijd, ronduit walgelijk", aldus een andere gefrustreerde wedder. "Ik neuk je de moeder, hoer", klonk het van iemand met een oogje op Keys' moeder. "Je bent een hoop stront" en "Ren dan, vies vet varken, ren!" sprak een aantal andere geleerde woordkunstenaars. "Lol, sorry dat ik boos op je was. Het is gewoon jammer, je hebt alles in huis om een goede speelster te zijn, maar je mist hersenen en het weggeven van die wedstrijd was walgelijk", aldus een redelijk mislukte poging om het goed te maken. 

Keys toog naar Twitter en in plaats van mensen te blokkeren, koos ze ervoor om de toch wel bijzonder vernederende berichten simpelweg te 'retweeten' en te beantwoorden. "Ik kan goed kritiek hebben, maar vertellen dat ik maar dood moet gaan is toch wel een beetje te ver", aldus Keys, die met name hoopt te laten zien hoe verschrikkelijk mensen uit kunnen halen over dergelijke zaken.