Verstappen: "Meer geluid belangrijker dan snellere auto"

Wat Max Verstappen betreft is het leuk dat men in de Formule 1 snellere auto's heeft dan 'vroeger', maar is dat zeker niet het belangrijkste. Volgens de Nederlander is het geluid nog belangrijker - min of meer een eeuwigdurende discussie sinds de afschaffing van V12, V10 en later V8-motoren. 

Tegenwoordig rijdt de F1 rond met V6-turbomotoren en die maken nog altijd relatief weinig geluid. 'Gezeur' volgens de één, 'erg jammer' volgens de meesten. "Als kind was het vroeger magisch om bij het circuit te staan als een Formule 1-auto langs kwam razen", vertelde Verstappen. "Nu gaan ze weliswaar harder, het maakt toch een stuk minder indruk allemaal. Geluid speelt simpelweg een grote rol bij de beleving van de fans", legt hij duidelijk uit.

Snelheid is volgens Verstappen lang niet zo belangrijk als de hoge heren in de Formule 1 doen voorkomen. "We moeten meer geluid en meer actie op de baan terug zien te krijgen in de sport, dan maakt de pure snelheid echt niet zo veel meer uit. Fans zullen veel meer onder de indruk zijn van een luide motor in de auto dan van een auto die een paar seconden sneller gaat dan vorig jaar", zo spreekt hij klare taal.