FOK! Wat een weer: droog

Aprilse aren, zijn er alle jaren.

Gisteren was het een wat wisselvallige dag. Er was zon, maar ook stevige bewolking met een kille wind. De afgelopen nacht was het ook bewolkt en zakte de temperatuur naar zo'n 3 tot 6 graden. 

Vandaag wederom veel wolken maar het blijft wel droog. De temperatuur blijft steken op zo'n 12 graden.

Morgen hetzelfde weerbeeld als vandaag en zaterdag komt de zon voorzichtig tevoorschijn. Zondag kan de BBQ uit het vet gehaald worden, de zon zal veelvuldig schijnen en het zou me niet verbazen als het zo'n 18 à 19 graden wordt in het binnenland. De dagen daarna gaat de temperatuur weer terug naar ruim 10 graden en de kans op regen wordt ook groter.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:01
Zon onder: 20:22
Zonkracht: 3/2

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1945  Op Texel komt een Georgische eenheid in opstand tegen de Duitsers.
1963  De NV Nederlandse Gasunie wordt opgericht.
1965  Vanaf Cape Kennedy wordt Early Bird gelanceerd, de eerste commerciële communicatie-satelliet.
 1971 Platenmaatschappij Rolling Stones Records gaat van start.
 1988  De politie arresteert Ferdi Elsas, de moordenaar van Ahold-topman Gerrit Jan Heijn, en vindt op zijn aanwijzingen het stoffelijk overschot van Heijn in de bossen bij Renkum.
 1990 In het Rijksmuseum Amsterdam spuit een 31-jarige geesteszieke inwoner van Den Haag zwavelzuur op Rembrandts beroemde schilderij De Nachtwacht.
 2012  Een F/A-18 Hornet-jachtbommenwerper van de Amerikaanse marine stort op een appartementencomplex nabij Virginia Beach in de staat Virginia. Er vallen vijf gewonden waaronder de twee piloten die zich met hun schietstoel hebben gered.

 Water in de buurt van Alkmaar
Water in de buurt van Alkmaar

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!