De La Cruz pakt de winst in het Baskenland

In de Ronde van het Baskenland was er ook succes voor Quick Step Floors. David De La Cruz won de derde etappe, nadat hij op de laatste beklimming in de aanval was gegaan. De Spanjaard neemt ook de leiderstrui over van Michael Matthews.

Vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van negen renners: Alessandro De Marchi (BMC), Stephane Rossetto (Cofidis), Matteo Montaguti (AG2R La Mondiale), Jakob Fuglsang (Astana), Sergio Pardilla (Caja Rural) en Arnaud Courteille (FDJ), Antonio Nibali (Bahrein-Merida), Alex Howes (Cannondale-Drapac) en Eros Capecchi (Quick-Step Floors). De negen hadden een maximale voorsprong van vier en halve minuut, maar ze zouden op 22 kilometer van de streep worden gegrepen door het peloton.

Alejandro Valverde en Simon Yates hadden net voor de slotbeklimming met pech te maken. Valverde kon nog terugkomen in het peloton, terwijl Yates 1.33 verloor op de winnaar. Tijdens de laatste beklimming van de dag ging Alexis Vuillermoz in de aanval, maar de tegenaanval van De La Cruz was wel succesvol. De Spanjaard had op de Puerto de Mendizorrotz een voorsprong van vijftien seconde voorsprong op het peloton.

In de afdaling wist de renner van Quick Step Floors zijn voorsprong vast te houden en kwam solo aan in San Sebastián. Michal Kwiatkowski won de sprint van het uitgedunde peloton voor Jay McCarthy. In het algemeen klassement heeft De La Cruz nu een voorsprong van drie seconde op McCarthy