Koeman: "Zlatan nog een van de beste spelers"

Ronald Koeman is niet verrast dat Zlatan Ibrahimovic het dit seizoen zo goed doet in de Premier League bij Manchester United.

Ibrahimovic verruilde afgelopen zomer Paris Saint-Germain transfervrij voor Manchester en scoorde dit seizoen in alle competities bij elkaar tot dusver 26 keer. Na een schorsing van drie wedstrijden keert hij dinsdag terug in de ploeg, als The Red Devils het opnemen tegen het Everton van Koeman.

"Ik ben niet verrast door zijn invloed in de Premier League, want hij is echt zo getalenteerd en sterk", vertelde Koeman tegen Engelse media. "En misschien is hij mentaal een van de sterkste spelers die ik ken. Ik bewonder hem nog steeds."

"Ik ken hem heel goed en hij toont nog steeds heel goed op zijn leeftijd dat hij zo belangrijk is voor het team door doelpunten te scoren, waaruit blijkt dat hij nog steeds een van de beste spelers is, ik heb veel respect voor hem."

"Ik trainde Zlatan toen hij jong was en soms zo moeilijk! Maar goed, dat is normaal. Ik ben nu ook beter te hanteren voor een coach dan toen ik negentien was! Hij was grappig, maar we hadden veel jonge spelers: Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, John Heitinga, Mido, Zlatan. Echt grote talenten in die tijd, maar ze waren allemaal negentien, reden in Porsches en Ferrari's."

"Ik heb Zlatan in de afgelopen vier of vijf maanden drie of vier keer ontmoet. We praten over die tijd bij Ajax, hij weet perfect hoe hij was toen hij negentien was en hoe hij nu is."