Matthews wint eerste etappe Ronde van het Baskenland

Michael Matthews heeft de eerste etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Australiër was in de eerste etappe de sterkste in de sprint voor zijn landgenoten Jay McCarthy en Simon Gerrans. De renner van Sunweb is ook de eerste leider in de Ronde van het Baskenland.

Yoann Bagot (Cofidis), Igor Anton (Dimension Data) en Lluis Mas (Caja Rural-Seguros RGA) waren de vluchters van de dag. Het drietal zou een maximale voorsprong van drie minuten krijgen van het peloton, waar Sunweb het tempo bepaalde.

Met nog vijftig kilometer te gaan liet Anton zich inlopen door het peloton. Op twintig kilometer van de streep werden ook Bagot en Mas gegrepen.

In de laatste vijf kilometer lag er nog een korte helling van enkele honderden meters. Julien Alaphilippe ging daar in de aanval en had meteen een mooie voorsprong op het peloton. Met nog iets dan drie kilometer kreeg de Fransman een lekke achterband en zijn kans op de overwinning was weg. De renner van Quick-Step Floors zou op meer dan twee minuten van de winnaar eindigen.

In de sprint won Matthews makkelijk de sprint voor McCarthy en Gerrans. Voor de Australiër van Sunweb was het zijn eerste seizoenszege.