Kickbokslegende Peter Aerts nog eenmaal in de ring

Het afscheidsgevecht van kickbokser Peter Aerts in Nederland vindt plaats tijdens Spike presents: World Fighting League, op zondag 23 april in TopSportCentrum te Almere.


Aankondiging World Fighting League, met Peter Aerts (Bron: Youtube)

Ware kickbokslegende
Aerts verloor in 2013, in Tokio, van Rico Verhoeven in wat toen werd aangekondigd als zijn officiële afscheidspartij. Intussen heeft Aerts al weer drie partijen gevochten, niet geheel succesvol, met twee verliespartijen en één gevecht eindigde onbeslist. De Eindhovenaar heeft echter nooit van zijn Nederlandse fans afscheid kunnen nemen, vandaar zijn gevecht tegen laagvlieger Tsotne Rogava uit Oekraïne.

The Dutch Lumberjack heeft in zijn 30-jarige carrière meer dan honderd gevechten gewonnen en behoort tot de beste kickbokser uit de geschiedenis. Tijdens de hoogtijdagen van de K-1 in Japan vocht Aerts legendarische gevechten tegen andere grootheden zoals Andy Hug, Ernesto Hoost, Mike Bernardo en Jerome Le Banner. Aerts stond zevenmaal in de finale van de presigieuze K-1 World Grand Prix en hij werd driemaal tot kampioen gekroond. Laat in Japan aan een willekeurige voorbijganger een foto van Aerts zien en grote kans dat die persoon Aerts herkent. Rustig over straat gaan is daar voor de 46-jarige superzwaargewicht dan ook niet meer mogelijk.

Melvin Manhoef
Sinds kort is Aerts ambassadeur van World Fighting League, de kickboksorganisatie die is opgericht door Melvin Manhoef. Het doel van deze organisatie is om de, enigszins in verval geraakte, kickbokssport weer in een positief daglicht te stellen, de sport weer naar zijn vroegere glorie te brengen en te bouwen aan een platform waar vechters de aandacht krijgen die zij verdienen. “De kracht van Spike presents: World Fighting League is dat ze niet alleen gevestigde namen of legendes een platform bieden, maar ook opkomende talenten. Dit zijn de sporters van de toekomst, die we de kans moeten geven om groter te worden in het kickboksen. Dit doen we door ze erkenning te geven en hen te stimuleren om de sport altijd op een positieve manier uit te dragen”,  aldus Aerts.

Samenwerking met SpikeTV
“Spike heeft in World Fighting League een lokale partner gevonden die het net zo belangrijk vindt om aanstormend en gevestigd Nederlands vechtsporttalent onder de aandacht te brengen en te ondersteunen. De samenwerking met WFL sluit aan bij de voorliefde van Spike voor kickboksen en MMA en de ambitie om vechtsport meer bekendheid te geven in de Benelux. We zijn er trots op dat Spike naast Bellator MMA, nog meer topsport en martial arts kan laten zien aan onze doelgroep”, aldus Maurice Hols, general manager bij Viacom Benelux, de moedermaatschappij van SpikeTV, op de website van World Fighting League.

Manhoef is trots op de nauwe samenwerking met het TV-station. Wij zijn blij dat we met een partij als Spike onze krachten kunnen bundelen, om zo het WFL-platform naar een nog hoger niveau te brengen. We kijken daarom ook met vol vertrouwen uit naar de samenwerking met Spike, wat ons in staat stelt nog meer evenementen te organiseren en meer vechters de exposure te kunnen geven die zij verdienen.”

Overig programma WFL:

95 kg toernooi
Fabio Kwasi vs Ibrahim el Bouni
Redouan Cairo vs Boy Boy Martin

70 kg titeltoernooi
William Diender vs Shemsi Beqiri
Warren Stevelmans vs Redouan Daoudi

86 kg titeltoernooi
Dennis Ipema vs Nick Morsink
Ertugrul Bayrak vs Errol Koning

Superfights met onder andere
Peter Aerts vs Tsotne Rogava
Errol Zimmerman vs Murat Aygun
Michael Duut vs Fred Sikking
Ilona Wijmans vs Anissa Haddaoui
Rodney Faverus Glunder vs Dennis Stolzenbach
Brian Douwes vs Gökhan Gedik
Kevin Hessling vs Darryl Sichtman
Samantha van Doorn vs Ilsury Hendrikse
Jackie Dings vs Younes Smail