Van der Lijke derde in Volta Limburg Classic

Wielrenner Nick van der Lijke is als derde geëindigd in de Volta Limburg Classic. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij moest zich in het sprintje van de drie koplopers gewonnen geven.

Op 55 kilometer van de finish in Eijsden sprong Van der Lijke weg, samen met Marco Canola (Nippo-Vini Fantini) en Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert). De drie werden constant achtervolgd, maar men kwam niet meer serieus in de buurt en dus ging het trio om de overwinning strijden.

Van der Lijke leek over rappe benen te beschikken, maar op de licht oplopende kasseien van de Diepstraat moest hij het toch afleggen. Canola ging de sprint er van kop af aan en de Italiaan was niet meer te kloppen. Hij zegevierde voor Meurisse, Van der Lijke werd derde.

"Het is echt jammer dat ik mijn kracht niet kwijt kon op die finishstrook. We hebben het als ploeg zo goed gedaan en dan maak je het graag af met een overwinning", aldus Van der Lijke. "Toch kunnen we trots zijn en voor mij is dit een bevestiging dat de vorm nog altijd goed is", klonk het toch nog enigszins tevreden.