Van der Mark 5e in Aragon, leider Davies crasht in slotfase

Jonathan Rea heeft ook de vijfde race van het World Superbikes-seizoen gewonnen. De Noord-Ierse Kawasaki-rijder was op MotorLand Aragon de beste, maar had wel enig geluk in de slotfase. Michael van der Mark reed, met een klein beetje geluk, naar een mooie vijfde plek.

Chaz Davies verzilverde zijn poleposition en kreeg Rea achter zich aan, terwijl Tom Sykes zijn plek af moest staan aan Marco Melandri. Xavi Fores volgde met de sterk gestarte Leandro Mercado achter zich aan. Eugene Laverty ging van der Mark voorbij, maar de Nederlander pakte zijn zevende plek later in de openingsronde terug en ging kort daarna ook Mercado voorbij voor plek zes. Voorin werd gelijk al hard geknokt tussen Davies op zijn Ducati en Rea op de Kawasaki, die meerdere malen de leiding aan elkaar afstonden. Een stukje daarachter waren de rollen omgedraaid wat merken betreft: Kawasaki-coureur Sykes had lichtjes de overhand tegen Ducati-rijder Melandri.

Ondertussen trok Fores alles uit de kast om de aansluiting met Sykes en Melandri te krijgen, maar de Spanjaard ging iets te ver en gleed onderuit, waardoor Van der Mark op kon schuiven naar plek vijf. Met zeven ronden te rijden waren de verhoudingen wat duidelijker: Davies en Rea bleven knokken om de zege, Sykes en Melandri streden nog altijd om plek drie en Van der Mark kreeg bezoek van teamgenoot Lowes, die het tempo goed te pakken had.

Aan het einde van de voorlaatste ronde vochten Davies en Rea nog steeds om de zege, maar plotseling ging het mis voor de Welshman: hij gleed onderuit en kon de winst - en punten - vaarwel zeggen. Rea kon zo onbedreigd naar zijn vijfde overwinning in vijf races rijden, voor Melandri, die Sykes in de slotfase kansloos liet. Lowes pakte een vierde plek, voor teamgenoot Van der Mark.