Total War: Warhammer II aangekondigd

SEGA heeft de volgende game aangekondigd in de Total War: Warhammer-trilogie. Total War: Warhammer II is de tweede samenwerking tussen ontwikkelaar Creative Assembly en Games Workshop, makers van de Warhammer Fantasy Battles tabletop-wargame en miniatures.

Total War: Warhammer II onthult de continenten ver ten westen van de Old World. Hier kunnen spelers het commando voeren over vier nieuwe rassen uit de wereld van Warhammer Fantasy Battles world: de High Elves, Dark Elves, Lizardmen en een vierde, nog te onthullen ras. Met het gekozen ras zal de speler oorlog voeren op uiteenlopende locaties, van eilanden, achterlanden tot moerassen en jungles.

Spelers strijden om de heerschappij over de noodlijdende Great Vortex die al millennia draait boven Ulthuan, thuisland van de elfen. Door een reeks mysterieuze rituelen uit te voeren, moet elk ras de Vortex redden of juist verder vernietigen, afhankelijk van hun doel. Het draait niet langer alleen maar om het veroveren van land, de rassen moeten ook zo snel mogelijk voortgang maken om het lot van de wereld te bepalen.

Daarnaast komt kort na de release een enorme gecombineerde campaign map met zowel oude als nieuwe wereldregio’s beschikbaar voor spelers die beide delen van Total War: Warhammer bezitten.

"Total War: Warhammer II vertegenwoordigt de volgende stap in onze trilogie, onze visie voor de geweldigste fantasy-strategieserie ooit gemaakt",zegt Ian Roxburgh, director van de game. "Het succes van de eerste game heeft onze ambitie alleen maar groter gemaakt; we leveren in het vervolg niet alleen een spannende nieuwe campaign, maar ook een extra, gecombineerde campaign, de grootste ooit, voor spelers die beide delen bezitten."

"We zijn blij om te zien dat het vervolg op Total War: Warhammer, de tophit van vorig jaar, later dit jaar verschijnt", zegt Jon Gillard, Head of Licensing bij Games Workshop. "Sega en Creative Assembly blijven ons verbazen met hun vermogen om de wereld van Warhammer Fantasy Battles op glorieuze wijze tot leven te wekken, op een schaal die nooit eerder in een videogame is vertoond. We zijn trots om met hen samen te werken aan deze nieuwe grote stap in de franchise."

Total War: Warhammer II verschijnt later in 2017 voor pc.